fbpx

Elinstallationsrapport

Elinstallationsrapport redder liv?

Kan det at få lavet en elinstallationsrapport redde liv? Iflg. Sikkerhedsstyrelsen, er fejl i elistallationerne skyld i ca. 43% af brande forårsaget af el.

Men en elinstallationsrapport er først og fremmest nødvendig for dig som sælger. Hvis du sammen med denne rapport får lavet en tilstandsrapport, så kan køber tegne en ejerskifteforsikring. Bare det, at du har fået udfærdiget rapporterne og tilbudt at betale halvdelen af forsikringspræmien, så har du fraskrevet dig ansvaret for eventuelle skjulte fejl og mangler.

Elinstallationsrapport
Elinstallatør Kim Boysen

Stikprøvekontrol og gennemgang

Når den autoriserede el-tekniker gennemgår husets installationer, så laver han en stikprøvekontrol. Det vil sige, at han åbner ind til stikkontrakter, afbrydere og loftsudtag forskellige steder i huset.

Når han har lavet sin visuelle gennemgang af hele huset og stikprøvekontrollen i alle rum, så udfærdiges en elinstallantionsrapport.

Elsyn og elinstallationsrapport

Når man skal sælge sin bolig, skal man være opmærksom på, at man ikke blot vælger et “elsyn”. Det er ikke det samme som “eleftersyn” eller “elinstallationsrapport”.

Ved dethele.dk kan vi både lave et elsyn og en elinstallationsrapport. Elsynet kan man som sælger bruge, hvis man ønsker at få rettet nogle fejl.

Skulle man ønske at få lavet noget af det elsynet viser, så har dethele.dk en elektriker, der er klar til at udbedre eventuelle fejl. Derefter kan den endelige elinstallationsrapport blive udfærdiget.

De fleste får dog udelukkende lavet elinstallationsrapporten, men det kan nogle gange give mening, at man får fjernet nogle af de fejl, der eventuelt viser sig. Det er ofte billigt at få lavet, og det kan gøre det nemmere at sælge huset.

Vil du gerne vide mere, så udfyld kontaktformularen.

Vi vender tilbage hurtigst muligt

Du er også velkommen til at ringe til mig på 2383 2001 eller skrive på kontakt@dethele.dk

dethele.dk
Brian Rosendahl Sandbæk - Direktør i dethele.dk ApS


TilstandsrapportEnergimærkeEl-installationsrapport