fbpx

Energimærke

Energimærke er lovpligtigt

Det er dit ansvar som sælger, at sørge for et lovpligtigt energimærke i forbindelse med en bolighandel.

Det bruges til at vise den potentielle køber, hvad der kan forventes af energiforbrug i boligen. Den kan også vise, hvad der kan være af fordelagtige forbedringer. Det kunne f.eks. være at en hulmursisolering til 15.000 kr. ville give en forventet årlig varmebesparelse på 4.000 kr.

Tilstandsrapport
Energikonsulent Flemming Weisz

Skalaen for energimærke

Skalaen er delt op i bogstaver, som det måske kendes fra hårde hvidevarer. Den går fra A til G – men “A” er så delt op i A2020, A2015 og A2010, hvor tallene står for, hvilket bygningsreglement, det opfylder til et A. Så hvis man et hus på 140 kvm og et A2020 energimærke, så forventes det, at man har en varmeudgift på 1.800 kr. årligt. Modsætningen er G, hvor man på samme størrelse hus forventer 26.000 kr. i årlig varmeudgift.

Det betyder også, at det har stor betydning for sælger, hvad energimærket viser

Renovering efter energimærket er lavet

Ønsker du som sælger, at gøre noget ved dit energimærke, så kan det være en mulighed, men det vil nok ikke kunne betale sig. Men ved at bruge dethele.dks håndværkerkorps, vil der sammen med energimærket måske kunne udleveres et tilbud fra en håndværker på udbedring af de nævnte forhold i rapporten.

Vil du gerne vide mere, så udfyld kontaktformularen.

Vi vender tilbage hurtigst muligt

Du er også velkommen til at ringe til mig på 2383 2001 eller skrive på kontakt@dethele.dk

dethele.dk
Brian Rosendahl Sandbæk - Direktør i dethele.dk ApS


TilstandsrapportEnergimærkeEl-installationsrapport